Oświadczenie Zarządu TS Polonia Poznań

Zarząd Towarzystwa Sportowego Polonia Poznań z przykrością informuje iż po decyzji z dnia 1 lutego o rezygnacji z funkcji Dyrektora Sportowego przez Pana Pawła Tyla z dniem 21 lutego zakończył on również działalność w Klubie w roli kierownika sekcji kobiet. Pan Paweł Tyl to oddany kibic, sympatyk i członek Stowarzyszenia Polonia Poznań który od wielu lat budował sekcję piłki kobiecej w naszym Klubie. Niestety ostatnie zmiany z życiu zawodowym nie pozwalają na kontynuację działalności w klubie oraz realizację obowiązków dotyczących przygotowania zespołów do rozgrywek, jednak jak deklaruje sam zainteresowany „damą mego serca zawsze będzie Polonia”.

Pan Paweł Tyl działał w strukturach klubu Polonia od początków sekcji kobiet obserwując piłkarski rozwój wielu zawodniczek i niejednokrotnie swym zaangażowaniem wspierał dom rodzinny w wychowaniu młodych piłkarek. Był obecny przy budowaniu kobiecych zespołów seniorskich a także młodzieżowych i dzięki takim osobom Polonia zyskiwała na jakości oraz doświadczeniu. Dziękujemy za zaangażowanie oraz pracę na rzecz Stowarzyszenia TS Polonia Poznań oraz zapraszamy na mecze na nowym obiekcie który będzie zwieńczeniem wieloletnich marzeń.

Zarząd TS Polonia Poznań

p.s pragniemy jednocześnie poinformować iż osoby chętne do pracy w roli kierownika sekcji kobiet lub posiadające wiedzę, doświadczenie do pełnienia funkcji Dyrektora Sportowego Klubu TS Polonia Poznań zapraszamy do współpracy.